Przepisów

Roślinny burger rybny z sosem z awokado, sałatką z pomidorów i cebuli

Roślinny burger rybny jako przystawka lub danie, którego przygotowanie zajmie zaledwie kilka minut. Zaserwuj go swoim gościom i ciesz się ich zadowoleniem.

50 minuty
porcje: 4
Przygotowanie
Składniki
Zutaten & Zubereitung für 4 Personen:
4 szt.
Bułka
4 szt.
Roślinny Burger Fish from the field
1 szt.
Awokado
1 szt.
Limonka
1 szt.
Ząbek czosnku
2 szt.
Czerwona cebula
1 szt.
Pomidor
1 EL
Ocet ziołowy
0.5 TL
Sałata
0.5 TL
Pieprz
1 TL
Cukier
Utensils
Schneidebrett, Messer, Schüsseln, hohes Gefäß, Pürierstab, Toaster

ZUBEREITUNG:

  1. Roślinnego burgera rybnego zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę i łyżką wyjąć miąsz. Limonkę umyć w gorącej wodzie, przekroić na pół i wycisnąć sok. Czosnek obrać i przekroić na pół. Zmiksuj  drobno blenderem wszystkie składniki dodając pieprz i sól.
  3. Sałatę umyj, podiel na drobne liście i dodaj do nich pokrojoną w drobne paski cebulę. Wymieszaj je z solą, cukrem i octem ziołowym, a następnie pozostaw na 20 minut do zaparzenia.
  4. Pomidora umyj, usuń szypułkę i pokrój w plasterki.
  5. Przekrojoną na pół bulkę posmaruj przygotowanym sosem. Następnie nałóż 2 plastry pomidora, roślinnego burgera rybnego oraz sałatkę z cebuli. Gotowe!

Smacznego,
Zespół FRoSTA Foodservice