Zrównoważony rozwój

Jakość składników

Jesteśmy przekonani, że najlepszy smak pochodzi z najlepszych składników, dlatego w kwestii bezpieczeństwa oraz jakości naszych surowców nie idziemy na kompromisy. Przy wyborze składników zwracamy uwagę nie tylko na jakość, ale w również bezpieczeństwo upraw, zbiorów i ich przetwarzanie. Między innymi gwarantujemy pełną identyfikowalność naszych produktów.

W kwestii smaku i wyglądu potraw nie mamy sobie równych!

Naszym celem jest oferowanie niepowtarzalnych dań, dlatego stawiamy najwyższe wymagania naszym dostawcom, używamy świeżych składników
i stosujemy tradyjne metody przygotowania.

W naszym asortymencie znajdziecie produkty, w których zupełnie zrezygnowaliśmy z używania dodatków do żywności m.in. barwników czy wzmacniaczy smaku.

Naszym priorytetem jest zapewnienie maksymalnej jakości oraz bezpieczeństwa produktów. Świadczą o tym przyznane nam certyfikaty oraz stosowane przez nas metody kontroli jakości, takie jak:

  • ISO 9001 - międzynarodowa norma określająca wymagania, które powinien spełniać system zarządzania jakością w organizacji;
  • IFS - międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności opracowany w 2002 roku;
  • BRC - międzynarodowy standard opracowany przez Brytyjskie Konsorcjum Detalistów;
  • HACCP - postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas produkcji;
  • Niebieski certyfikat MSC - czyli certyfikat zrównoważonego rybołówstwa dla wybranych produktów rybnych;
  • Wykrywacz metali i kontrola X-Ray;
  • nasza wewnętrzna procedura O.k. Plus (sprawdź czym jest procedura O.k. Plus).