Składniki i wartości odżywcze
Składniki:
Gotowany makaron 41 % (mąka z PSZENICY durum, JAJKA, woda, ODTŁUSZCZONE MLEKO, olej słonecznikowy, sól jodowana (sól, jodek potasu)), słodka kukurydza, zielona fasolka szparagowa, czerwona papryka, smażona cebula (cebula, olej słonecznikowy), olej słonecznikowy, MASŁO, woda, sól, pietruszka, przyprawy (papryka, gałka muszkatołowa, pieprz), bulion warzywny (marchew, cebula, por, sól, woda, cukier, oliwa z oliwek ekstra virgin, skrobia ziemniaczana), czosnek.
Może zawierać: jęczmień, żyto, owies, skorupiaki, ryby, soję, seler, gorczycę, mięczaki.
-
Wartość energetyczna158 kcal / 663 kJ
-
Tłuszcz6,4 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,9 g
-
Węglowodany19,8 g
-
w tym cukry2,5 g
-
Białko3,9 g
-
Sól1,24 g
- Wszystkie wartości odżywcze wyrażone są w jednostkach przypadjących na 100 g produktu.