Składniki i wartości odżywcze
Składniki:
Gotowany makaron tortelloni 38 % (mąka z PSZENICY durum, woda, mąka PSZENNA, szpinak, SER RICOTTA, JAJA, SER MOZZARELLA, sól, przyprawy (cebula, gałka muszkatołowa, pieprz, kurkuma), bazylia, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), żółta papryka, brokuły, woda, przecier pomidorowy, ŚMIETANKA, suszone pomidory 3 % (pomidory, sól), olej słonecznikowy, cukier, sól, czosnek, przyprawy (pieprz kajeński, pieprz).
Może zawierać skorupiaki, ryby, soję, seler, gorczycę, mięczaki.
-
Wartość energetyczna125 kcal / 523 kJ
-
Tłuszcz4,5 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,3 g
-
Węglowodany16,1 g
-
w tym cukry4,1 g
-
Białko4,0 g
-
Sól1,11 g
- Wszystkie wartości odżywcze wyrażone są w jednostkach przypadjących na 100 g produktu.